Dnia 7 marca 2024 roku uczniowie klasy 4 b udali się do Rozwadowa na warsztaty kulinarne.
W restauracji "A nóż widelec" odbyła się pogadanka o zasadach zdrowego żywienia, a także o specyfice pracy w gastronomii.
Uczniowie dowiedzieli się, że praca w kawiarni lub restauracji może być świetnym początkiem drogi zawodowej. Umiejętności, jakie mogliby tam zdobyć są bezcenne. I nawet jeżeli docelowo planują karierę poza gastronomią to chyba nigdzie indziej nie przejdą takiej szkoły życia i tak szybko nie zdobędą umiejętności miękkich jak właśnie tutaj. Ponadto zyskają kompetencje, które mogą się przydać w każdym biznesie.
Następnie pod czujnym okiem pani kucharki czwartoklasiści samodzielnie przygotowali burgery w proziakach bogato wypełnione świeżymi warzywami.
Po smacznym posiłku w czasie spaceru do szkoły obserwowaliśmy oznaki nadchodzącej wiosny.
To była bezcenna lekcja.
Katarzyna Mrowiec
Anna Sawicka