13 marca 2025 roku odbył się Dzień Otwarty Szkoły, podczas którego szkoła, a więc
nauczyciele i starsi uczniowie, mieli możliwość ukazania placówki jako miejsca
bezpiecznego, przyjaznego uczniom, a także posiadającego szeroką i interesującą ofertę
edukacyjną.
Jednym z prezentowanych pomieszczeń była pracownia kulinarna, w której
odbyły się małe warsztaty kulinarne przygotowane przez nauczycieli: Martę Polańską,
Justynę Madej i Karolinę Czeladkę. Podczas spotkania przyszli uczniowie własnoręcznie
dekorowali gofry, tworząc różnobarwne i zdrowe kompozycje, mogli się również
poczęstować owocowymi szaszłykami, muffinkami marchewkowymi i ciasteczkami
owsianymi. Tego typu inicjatywa nie tylko promuje zdrowe nawyki żywieniowe, ale również
rozwija umiejętności kulinarne, które przydają się w codziennym życiu.
Podczas gdy zaproszeni goście ukazywali swoje talenty kulinarne, ich rodzice mieli
możliwość wysłuchania, w jaki sposób funkcjonuje szkoła, i przekonania się, iż jest to
miejsce, w którym ich dzieci mogą się rozwijać edukacyjnie, społecznie, a także doskonalić i
odkrywać swoje pasje oraz zainteresowania.
Podsumowując powyższe wydarzenie, należy przyjąć, iż organizacja Dnia Otwartego w
Szkole stwarza okazję do współpracy oraz integracji obecnych i przyszłych uczniów, a także
ich rodziców z całą społecznością szkolną.
Koordynator SzPZ
Karolina Czeladka